Eastern Warbirds of Norway
Om foreningen

Publisert: 14. sep. 2020 av Eastern Warbirds of Norway

Foreningen Eastern Warbirds of Norway (EWON) er en ren flyhistorisk forening uten noen former for politisk forankring eller relasjon til våre flytypers opprinnelsesland ut over flyenes egen historie.

Vi er et "flygende museum" bestående av "warbirds" fra det tidligere USSR og europeiske østblokkland. Foreningen driftes av medlemmene på ren dugnad.

Vi gjennomfører hvert år flyoppvisninger, samt gir den menige mann i gata en mulighet til å fly med alle foreningens fly gjennom et støttemedlemskap.
 
Foreningen ble stiftet våren 2002. Formålet med foreningen er å bidra med ”østlige” innslag på flystevner i inn- og utland (Skandinavia), og lokalt bidra til å øke interessen for fly og flyging.
 
Foreningen opererer per idag en Aero L29, en Antonov An-2, en Yak-52 i tillegg til et Alouette III helikopter. Alle er fly som støttemedlemmer selv kan være med i til selvkost. Dette betyr at foreningen gjennom dette har gitt flyentusiaster en rimelig mulighet til å blant annet oppleve spenningen og gleden av å fly et ekte jagerfly!
 
I vår forening vil du treffe mange flyentusiaster som brenner for sin hobby, der glødende fly-lidenskap og dypt engasjement er noe som lyser gjennom både crew og piloter. Alle former for interesse må starte et sted, og ingen ting er vel da bedre enn å bli introdusert gjennom en medlemsflyging med militære flyhistoriske maskiner. Nesten hver helg, året gjennom, får nye støttemedlemmer gleden av å bli med i ett av foreningens fly.
 
Eastern Warbirds har egne lokaler med hangar på Geiteryggen Flyplass i Skien. Leder for foreningen er Terje Traaholt.
 
Besøksadresse
Flyplassvegen 115
3729 Skien
 
Postadresse
Eastern Warbirds of Norway
Vatner Ring 20
3725 Skien
 
E-post

← TilbakeEastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4