Eastern Warbirds of Norway
Årlig ettersyn og vedlikehold

Publisert: 21. aug. 2008 av Anders Bergane

Årlig ettersyn og 50-timers vedlikehold ble i uke 31 utført i EwoN hangar på Geiteryggen. Tre karer fra ansvarlig verksted Aerohooldus kom fra Estland i lastebil for å tilbringe uken med å gå over LN-ADA.

I løpet av kort tid var maskinen demontert; halen ble tatt av, og maskinen satt på jekker. Dette gir innsyn til steder man vanligvis ikke får se når maskinen er i drift. Med seg hadde de en benk med både hydraulisk og elektrisk aggregat, slik at funksjon av understell og flaps kunne testes ut (både normal operasjon og nød) uten at motor går. I tillegg benyttet teamet et stereo-boroskop til å undersøke motoren. Her fremtoner selv små riper i kompressoren seg som fjell-landskap og man kan måle lengder og dybder på småskadene. På denne måten får vi en god indikasjon på motorens tilstand, foruten at man sammenligner med fjorårets målinger for å se om de utvikler seg.
 
Vårt verksted stilte med tre arbeidssomme karer som står opp om morgenen og jobber hele dagen lang til de går og legger seg, kun avbrutt av et og annet måltid. De er tydelig drevne i sitt arbeide, og vet nøyaktig hva de skal gjøre. Selv om de kanskje ikke er av de meste pratsomme slaget, er de tydeligvis stolte over sitt arbeide der de har ansvaret for flere L-29 og L-39 i forskjellige land. Spesielt trakk de frem Breitling-teamet , http://www.breitling-jet-team.com , som de utfører vedlikeholdet for.
 
På fredag den 8. August prøvefløy Terje maskinen og nå er den klar for et nytt år med operasjoner!

← TilbakeSkriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)
Eastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4