Eastern Warbirds of Norway LISTA WARBIRD AIRSHOW 2009" />
Deltakelse på LISTA WARBIRD AIRSHOW

Publisert: 24. juli 2009 av Anders Bergane

Vi reiser fredag kveld til Lista for deltakelse med YAK-52 og L-29 på show lørdag 25 og søndag 26.7
For mere informasjon om flystevnet, sjekk denne hjemmesiden: LISTA WARBIRD AIRSHOW 2009

SAKSET FRA HJEMMESIDEN:

LISTA AIRSHOW 2009 - 25-26 JULY - LISTA (FLYSTASJON) FARSUND

Velkommen til airshow og fly-inn på historiske Lista flyplass, Norges sydligste flyplass. Lista Flystasjon er en tidligere NATO-base fra den kalde krigen som med sin lange rullebane, taxebaner og store områder for utstilling av fly vil sette en riktig stemning for et warbird airshow. Flystasjonen har lang historie helt tilbake til krigens dager med blant annet hangar og diverse bygninger inntakt og fortsatt i bruk. Her er det rikelig med plass til publikum som til enhver tid vil ha god utsikt mot rullebane og flyoppvisning.

Flyoppvisningen vil være spektakulær og variert. Her vil vi kunne vise frem sivile acro fly, ex-militære Warbirds, Tiger Moth, Cornell, T-6 Harvards og DC-3 Dakota til Spitfire og classic jets som de Havilland Vampire, SAAB J-29 Tunnan og Hawker Hunter.

Vi skal også vise flere av flyene sammen i klassiske fly-by over rullebanen i stor fart, samt i forskjellige formasjonsflyginger som kjennetegner denne epoken av militærhistorie..

LAGT INN AV WARBIRD AIRSHOW NORGE KL. 22:36 1 KOMMENTARER 
22. JULI 2009 
Grunnleggende flygeropplæring 
Samtlige treningsfly som Luftforsvaret har benyttet i den grunnleggende flygeropplæringen siden 1929, blir presentert på Lista Airshow.

De Havilland Tiger Moth Fairchild Cornell 

SAAB Safari SAAB Safir 

North American T-6 Harvard

Du finner flere bilder på vårt fotogalleri. 
LAGT INN AV WARBIRD AIRSHOW NORGE KL. 22:45 0 KOMMENTARER 
ETIKETTER: STATIC DISPLAY 
24. JUNI 2009 
Jagere fra andre verdenskrig - Spitfire og Mustang 
SUPERMARINE SPITFIRE FR Mk XVIIIe SM845 kommer til Lista Airshow og deltar dermed for første gang på airshow i Norge. Dette er en av de siste utgavene av spitfire jageren med den kraftige Rolls Royce Griffon 65 motoren på 2250 hestekrefter og 5 blader propell. Denne maskinen bør absolutt oppleves og ikke minst lytte til lyden av Griffon motoren. Flyet er innkjøpt av Biltema for noen måneder siden og flys av svenske Bertil Gerhardt. Bertil har logget over 30 000 flytimer og har bakgrunn fra det Svenske Flygvapnet. Spitfire SM845 ble bygget i 1945.

NORTH AMERICAN P-51D MUSTANG (N405HC) denne også fra Biltema og fløyet av Filip Gerhardt, Bertils sønn kommer også til Lista Airshow. Far og sønn Gerhardt skal delta i flyoppvisningen hvor de også skal fly sammen i formasjon. P-51 Mustang er ved siden av Spitfire en av de mest kjente jagerflyene fra den annen verdenskrig. P-51 Mustang er produsert i USA og utstyrt med amerikansk bygget Rolls Royce Merlin motor.

The North American Aviation P-51 Mustang was an American long-range single-seat fighter aircraft that entered service with Allied air forces in the middle years of World War II. The P-51 became one of the conflict’s most successful and recognizable aircraft.

Du finner flere bilder på vårt fotogalleri. 
LAGT INN AV WARBIRD AIRSHOW NORGE KL. 22:50 0 KOMMENTARER 
ETIKETTER: FLYPROGRAM 
Militærhistoriske kjøretøyer 
På Lista Airshow kan du se utstilling av militære veteranbiler, Willys Jeep, Dodge, utstyr m.m. Det blir også satt opp telt camp i forbindelse med utstillingen og bruk av tidsriktige uniformer. Crew transport vil foregå i WW2 style ved at Militærhistoriske kjøretøyer brukes til dette. Det vil også bli salg av uniforms effekter og lignende. Militærhistoriske Kjøretøyers Forening fra Eiker, Rogaland og Agder bidrar. Lister Forsvarshistoriske Forening vil også stille ut diverse restaurerte objekter, kjøretøyer m.m.

LAGT INN AV WARBIRD AIRSHOW NORGE KL. 22:41 0 KOMMENTARER 
ETIKETTER: STATIC DISPLAY 
22. JUNI 2009 
Påmelding til flyinn 
Påmeldingskjema for flyinn er nå tilgjengelig via Coastwings sitt nettsted. Vi ber dere bruke dette skjemaet for registrering. Eventuelle spørsmål rund flyinn rettes på epost til flyinn@warbirdairshow.no.

Vi viser også til detaljert informasjon i forrige innlegg. 
LAGT INN AV WARBIRD AIRSHOW NORGE KL. 08:18 0 KOMMENTARER 
ETIKETTER: FLY-IN 
27. MAI 2009 
Fly-in på Lista Airshow 2009 
Velkommen til Fly-Inn på Lista Airshow 2009. Dette kan bli en fin flytur til norges sydligste flyplass, kombinert med airshow lørdag og søndag. Ankomst for airshow og Fly-Inn deltagere er fredag 24 Juli. Under flyoppvisningen lørdag og søndag (ca kl 12-17) er flyplassen stengt for annen trafikk, men det er mulighet for å fly før eller etter dette. Både fredag og lørdag kveld blir det arrangement med sosialt samvær og en glimrende mulighet til å utveksle erfaringer og treffe andre med samme interesse.

Påmeldingsskjema til flyinn ligger på Coastwings sitt nettsted. Påmeldingen vil ikke være bindende men det er nyttig for arrangøren å bruke dette til hjelp i planleggingen og for å skaffe oversikt over hvor stor interessen er. Eventuelle spørsmål rund flyinn rettes på epost tilflyinn@warbirdairshow.no.

Startavgift i forbindelse med fly-in er kr. 200, pr. fly og gjelder for hele helgen. Betales ved fremmøte. Gratis for de som har årskort.

Avgas 100LL er i begrenset kvantum så vi oppfordrer til å fylle opp litt ekstra på Kjevik eller Sola.

Vi håper mange vil komme med sine fly slik at det blir mye fint å se, veteranfly, eks. militære, nye og gamle fly er alle velkommen.

Overnatting i forbindelse med fly-in 
Følgende lokale hoteller ønsker velkommen til Fly-in på Lista:

Rederiet Hotell i Farsund: 
Enkeltrom m/frokost kr. 1050,- 
Dobbeltrom m/frokost kr. 1150,- 
Ekstra seng: 200,-/pers 
Ta direkte kontakt på tlf. 38 38 95 00 for reservering og ytterligere informasjon.

Lista Flypark Hotell og Appartements: 
Enkeltrom kr. 690,- inkl. frokost 
Dobbeltrom kr. 790,- inkl. frokost 
Dobbeltrom m/ ekstra seng kr. 890,- inkl. frokost.

Alternativt kan det leies leilighet for inntil 5 personer for kr. 1190,-. Frokost er ikke inkludert. Ta direkte kontakt på tlf. 38 39 03 07 forreservering og ytterligere informasjon.

Skyss/transport 
Det vil bli arrangert transport mellom flyplassen og hotellene for de som ønsker dette. 

← TilbakeSkriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)
Eastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4