Eastern Warbirds of Norway




Yakovlev Yak-52 til Eastern Warbirds

Publisert: 17. okt. 2016 av Anders Bergane

Det har ikke gått mye tid siden den tragiske brannen på Geiteryggen der blant annet to Yak-52 gikk tapt. Foreningen har jobbet intenst med nye fly og vi var utrolig heldige at nettopp en meget fin Yak-52 skulle være tilgjengelig her i Norge for kjøp nå. Vi kan idag stolt informere at foreningen nå kommer til å starte neste sesong med minst to fly!

Lørdag ble det inngått avtale om eierskifte av Yakovlev Yak-52 LN-HDA. Etter den tragiske brannen har det vært tett dialog mellom Eastern Warbirds og tidligere eier av LN-HDA, Håvard Dale. Det har resultert i at våre Yak piloter har etablert et sameie, - og maskinen vil bli driftet av Eastern Warbirds, med base i Skien. Håvard blir en av sameierne og maskinen kommer også til å besøke Bergen for å fly turer fremover, men da i regi EWON.  Håvard bidrar med en god del utstyr for å drifte Yak'en inntil vi har dette på plass selv.


LN-HDA er muligens nordens fineste Yak-52. Strøken med 400hk motor (orginalt 360hk), et fantastisk bra røykanlegg, samt longe-range fueltanker. Som en kuriositet kan vi fortelle at flyet tidligere har vært eiet av gitarist, vokalist og låtskriver i Pink Floyd, David Gilmour. Faktisk så har også Tom Cruise logget en tur i flyet!

Eastern Warbirds er utrolig glade for at denne dealen gikk i boks, - da vi snakker om den antagelig fineste Yak 52 i Nord-Europa!  Flyet dukker opp på Geiteryggen i slutten av oktober 2016. En ting er sikkert, vi gleder oss stort til å vise frem Yak og Antonov i formasjon neste sesong!

← Tilbake



Eastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4