RWON fakta
Russian Warbirds of Norway er en ideell forening stiftet av flygere og eiere av tidligere USSR maskiner som i dag opereres i Norge. RWoN tilbyr display på en rekke Airshows hvert år i tillegg til å tilby medlemmer flyturer i foreningens fly.
Besøk oss her

Flyplassveien 115
Tlf: 901 78 555

Se kart her »
Legg igjen en hilsen
   Utrolig kjekt at det går an å få jagerpilot drømmen oppfylt her i Norge. 6 august hadde jeg min livs opplevelse som jagerpilot for en dag. Flott fartsfylt fly tur i nydelig natur med akrobatikk og G krefter testet ut. Anbefales. Tusen takk til pilot Terje Traaholt, og Russian Warbirds. Takk til Terje går en sinnsykt kul tur med yak 52 ???? å en takk til Rune som gjorde dette mulig ???? Hei Terje og dere alle på Russian Warbirds.Ser at dere henter inn en ny L-29 i dag. Endelig en opptur etter brannen i fjor høst.Nå blir det sikkert mange jager pilot for en dag turer.Glemmer ikke turen med deg 2013.Er og anbefale på det sterkeste. Ha fotsatt en fin sommer.Mvh Yngve.
Legg inn hilsen »
RWON støtter:
Årlig ettersyn og vedlikehold

Årlig ettersyn og 50-timers vedlikehold ble i uke 31 utført i RwoN hangar på Geiteryggen. Tre karer fra ansvarlig verksted Aerohooldus kom fra Estland i lastebil for å tilbringe uken med å gå over LN-ADA.

I løpet av kort tid var maskinen demontert; halen ble tatt av, og maskinen satt på jekker. Dette gir innsyn til steder man vanligvis ikke får se når maskinen er i drift. Med seg hadde de en benk med både hydraulisk og elektrisk aggregat, slik at funksjon av understell og flaps kunne testes ut (både normal operasjon og nød) uten at motor går. I tillegg benyttet teamet et stereo-boroskop til å undersøke motoren. Her fremtoner selv små riper i kompressoren seg som fjell-landskap og man kan måle lengder og dybder på småskadene. På denne måten får vi en god indikasjon på motorens tilstand, foruten at man sammenligner med fjorårets målinger for å se om de utvikler seg.
 
Vårt verksted stilte med tre arbeidssomme karer som står opp om morgenen og jobber hele dagen lang til de går og legger seg " kun avbrutt av et og annet måltid. De er tydelig drevne i sitt arbeide, og vet nøyaktig hva de skal gjøre. Selv om de kanskje ikke er av de meste pratsomme slaget, er de tydeligvis stolte over sitt arbeide der de har ansvaret for flere L-29 og L-39 i forskjellige land. Spesielt trakk de frem Breitling-teamet , http://www.breitling-jet-team.com , som de utfører vedlikeholdet for.
 
På fredag den 8. August prøvefløy Terje maskinen og nå er den klar for et nytt år med operasjoner!

Facebook Twitter Epost


 Legg inn en ny kommentar

Navn:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
 

 Kommentarer (0)

Medlemsflyging
- Jagerpilot for en dag!
- Historisk dobbeldekker!
- Akrobatikkflyging!

Hos RWON har du mulighet til å få bli med i en rekke forskjellige historiske fly.
 
Neste airshows
Bli støttemedlem
Som støttemedlem i Russian Warbirds of Norway er du med på å bidra til å holde foreningens fly på vingene.

MER INFORMASJON HER »
Gjenreising.no

Etter storbrannen som rammet RWON i september 2016 ble det opprettet en egen nettsiden. På denne siden kan du lese om veien tilbake etter brannen, samt støtte oss i oppbyggingsarbeidet.

GJENREISING.NO »
Været i Skien

, °C
, m/s fra .
mm nedbør.


, °C
, m/s fra .
mm nedbør.
Flydag Geiteryggen
Lørdag 13. august 2016 ble siste Flydagen på Geiteryggen arrangert.

Vi kommer tilbake med nærmere info om når neste flydag vil bli arrangert.

SE BILDER FRA 2016 HER »