RWON fakta
Russian Warbirds of Norway er en ideell forening stiftet av flygere og eiere av tidligere USSR maskiner som i dag opereres i Norge. RWoN tilbyr display på en rekke Airshows hvert år i tillegg til å tilby medlemmer flyturer i foreningens fly.
Legg igjen en hilsen
   Hei Terje og dere alle på Russian Warbirds.Ser at dere henter inn en ny L-29 i dag. Endelig en opptur etter brannen i fjor høst.Nå blir det sikkert mange jager pilot for en dag turer.Glemmer ikke turen med deg 2013.Er og anbefale på det sterkeste. Ha fotsatt en fin sommer.Mvh Yngve. Jagerpilot for en dag var en helt fantastisk opplevelse... Tusen takk til Terje Traaholt og Russian Warbirds! Dette kan jeg virkelig anbefale! :-) Vet ikke om det var KJJ eller ADA som var over Lifjell i ettermiddag, men mine volleyball-venner sender hilsen for fin oppvisning :-)
Legg inn hilsen »
Besøk oss her

Flyplassveien 115
Tlf: 901 78 555

Se kart her »
RWON støtter:
Flydagen ble en stor suksess!

Med rundt 3500 besøkende og strålende solskinn ble 2011-utgaven av Flydagen på Geiteryggen et kjempe stevne. Utrolig mange fly var samlet for å gi publikum en flott opplevelse. Russian Warbirds var en av tre arrangører og viste frem alle sine flytyper. Spennende for mange var kanskje foreningens nye Antonov AN-2 som gjorde sitt første show på norsk jord under vingene til RWON.

Nær sagt alt av veteranfly og andre spennende godbiter var samlet på Geiteryggen denne dagen. Eneste skår i gleden var at Vampire'n ikke deltok. Vi jobber hardt for å få den til neste show på Geiteryggen.

Fra Kjeller flyplass kunne man oppleve Broussard, Tiger Moth (2 stk.), Fairchild Cornell og Saab Safir.


Russian Warbirds of Norway stilte med 3 flytyper. Først et strålende show med foreningens nye Antonov AN-2. Foreningens Yak 52 show ble som vanlig også et meget flott display. 

Mange syntes nok også det var spennende med forsvarets Sea King som gjorde en redningsdemo før avreise til Rygge.

Noe uvanlig og kanskje nytt for mange var oppvisningene med forretnings/VIP flyene Hawker 800 og Piper Cheyenne. Noen nydelige forbipasseringer ble utført. 

Fra Torp kom Dakota DC-3 og Harvard. Harvarden utførte som vanlig et flott show, mens Dakota'n fløy rundturer for publikum hele dagen.

For de akrobatikkinteresserte så kunne man oppleve Nils Reidar Skauen fra Larvik utførte et forrykende show med akroflyet Extra 300.

På bakken kunne man kose seg med å se en rekke fly på statisk utstilling. Blant annet en nydelig Boeing PT-17 Stearman fra Notodden. Denne maskinen fikk man desverre bare se ankomme før stevnet og så reise etter endt stevne.

Ellers så var det mye liv på bakken med mange stands for de forskjellige klubbene/foreningene. 

Alt i alt en strålende dag i Skien! Vi satser hardt på å komme tilbake neste år med enda et stevne!


Flydagen Geiteryggen 2011 | 98 bilder

Facebook Twitter Epost


 Legg inn en ny kommentar

Navn:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
 

 Kommentarer (0)

Medlemsflyging
- Jagerpilot for en dag!
- Historisk dobbeldekker!
- Akrobatikkflyging!

Hos RWON har du mulighet til å få bli med i en rekke forskjellige historiske fly.
 
Neste aktiviteter
Neste airshows
Bli støttemedlem
Som støttemedlem i Russian Warbirds of Norway er du med på å bidra til å holde foreningens fly på vingene.

Gjenreising.no

Etter storbrannen som rammet RWON i september 2016 ble det opprettet en egen nettsiden. På denne siden kan du lese om veien tilbake etter brannen, samt støtte oss i oppbyggingsarbeidet.

Været i Skien
lørdag
Lett snø, -4 °C
Flau vind, 1.3 m/s fra Sørøst.
0 mm nedbør.
Lett snø

søndag
Skyet, -2 °C
Svak vind, 2.0 m/s fra Sørøst.
0 mm nedbør.
Skyet
Flydag Geiteryggen
Lørdag 13. august 2016 ble siste Flydagen på Geiteryggen arrangert.

Vi kommer tilbake med nærmere info om når neste flydag vil bli arrangert.